16 augustus 2024

Organisatienieuws: interne ontwikkelingen TopParken

De afgelopen maanden stonden binnen TopParken in het teken van de opening van twee nieuwe vakantieparken; Resort Lexmond in Lexmond en Resort de Brabantse Kempen in Lage Mierde. Na maanden van planning en ontwikkeling, werden de vakantieparken onlangs officieel geopend.

Daarnaast hebben er op operationeel gebied de volgende ontwikkelingen plaatsgevonden: 

Aanstelling (nieuwe) teamcoördinatoren
Ter bevordering van het behalen van teamdoelen en het creëren van een productieve werkomgeving, zijn er nieuwe teamcoördinatoren aangesteld. Zij spelen een cruciale rol in het optimaliseren van het teamwork binnen TopParken en fungeren als spilfiguren tussen medewerkers, management en andere stakeholders van onze vakantieparken. De coördinatoren vormen samen het operationele team. 

Facilitair coördinator
Arie Kuijl 



Entertainment coördinator
Inge van der Sluijs 



Front-office coördinator
Bénédicte Lammers  

Arie Kuijl en Bénédicte Lammers waren al werkzaam binnen TopParken, Inge van der Sluijs is nieuw binnen de organisatie. Zij is een ervaren professional op het gebied van entertainment, mede door haar voormalige functies binnen Landal Greenparks en EuroParcs. We zijn dan ook erg blij met haar komst.

image.png
Inge van der Sluijs 

Energielabels centrumvoorzieningen en vakantiewoningen
Om alle vakantiewoningen (van 49m2 of groter) te voorzien van een energielabel, hebben we alle huiseigenaren de afgelopen periode de mogelijkheid gegeven om hun vakantiewoning te laten checken door een professioneel, erkend bedrijf. Naast dat het een verplichting is in Nederland, willen wij eigenaren op deze manier graag stimuleren om hun woning(en) energiezuiniger te maken. Daarbij heeft een energiezuinige woning diverse voordelen, zoals:

* Lagere energiekosten

* Hoger wooncomfort

* Een kleinere CO2-voetafdruk

* Waardestijging van het pand


De centrumvoorzieningen op onze vakantieparken zijn, als vanzelfsprekend, de afgelopen maanden ook bovenstaand proces ingegaan.  



Parkwinkel op Resort de Brabantse Kempen 
Een aantal jaren geleden hebben wij de ATS 24H-shop geïntroduceerd op onze vakantieparken. Dit is een automaat met diverse alledaagse producten zoals eten, drinken en andere huishoudelijke benodigdheden. Gezien het veelvuldige gebruik, blijken deze shops echt een toegevoegde waarde voor onze vakantiegasten. Om hier een volgende stap in te maken, hebben we onze eerste parkwinkel geopend op de receptie van ons nieuwe vakantiepark Resort de Brabantse Kempen.

image.png 

Plaatsing ondergrondse containers 
Het (juist) verwerken van afval is een belangrijk onderwerp op onze vakantieparken. Voorheen werd dit voornamelijk gedaan aan de hand van bovengrondse milieustraten met losse/verrijdbare containers en grote afvalpersen. Onlangs zijn we, op een groot aantal van onze vakantieparken, gestart met het plaatsen van ondergrondse containers. Deze manier van afvalverwerking kent een groot aantal voordelen, waaronder:  minder (reuk)overlast, mooiere uitstraling en duurzamer door grote inzamelcapaciteit en optimalisatie afvalscheiding.

image.png 

Hiermee sluiten we deze, voornamelijk, operationele organisatie-update graag af. Houd onze Newsroom in de gaten voor updates over onze vakantieparken, organisatie en overige ontwikkelingen. Ondertussen gaan wij verder met het bezorgen van onvergetelijke vakantieherinneringen!